dijous, 3 de juny del 2010

Vandebous 2010


El dia 1 de maig, festa del treball, el Centre d’Estudis de la Vall va realitzar un dels actes més emblemàtics dels que organitza anualment: el festival de poesia VAN DE BOUS, que aquest any ha arribat a la seva 5a edició.
A les sis de la tarda es va donar el tret de sortida des de la plaça Dr. Gil Vernet. Tots hi eren: els poetes locals, els Bouetes, els músics, el públic, ...; tots preparats per gaudir d’una tarda/vespre/ nit plena de moments prometedors. Hi havia els ingredients necessaris perquè l’esdeveniment esdevingués tot un èxit. Fins i tot la pluja va fer acte de presència fet que provocà que, durant un ratet, el festival de poesia es reclogués dins les parets sàvies de cal Macari.
Un cop passat el temporal el seguici poètic va iniciar el seu recorregut i la paraula  i les notes van omplir els carrers i els racons més emblemàtics de Vandellòs: la zona d’esbarjo del pavelló, el passeig de cal Marino, les escaletes del carrer Amunt, la presó, etc.
Un cop acabat el recorregut la cita tenia lloc a cal Macari, Un escenari improvisat, uns actors fent de poetes, un públic a l’expectativa, ...; era el plat fort del festival Van de Bous. Es tractava de la representació d’Uq ros i les ales: un fill de puta entre les dents, escrita per Arnau Sabaté.
Després, el sopar a la plaça  i seguidament la sessió golfa poètica a cal Macari  que va comptar amb la participació dels Bouetes i de poetes locals que van fer gaudir al públic d’una nit de bohèmia.
---------------------
Lo Centre