dimecres, 23 de març del 2011

Xerrada 'Atxes i falles a les festes d’hivern ' a càrrec de Salvador Palomar

El passat 19 de febrer a la sala d’audicions de Vandellòs va tenir lloc la xerrada Atxes i falles a les festes d’hivern a càrrec de Salvador Palomar, membre de l’entitat reusenca Carrutxa. Aquest acte va estar organitzat pel Centre d’Estudis de la Vall que com cada any, dins les activitats anuals, inclou dos xerrades entre moltes altres activitats. L’acte va comptar amb un nombrós públic assistent.
Salvador Palomar va parlar sobre les tradicions i les festes d’hivern que  avui en dia es celebren en pobles i ciutats d’arreu dels Països Catalans i on el foc és l’element principal. Al llarg del seu discurs, va fer especial èmfasi en una tradició molt arrelada a Vandellòs que consisteix en la crema de les atxes durant la nit de reis. Aquest és un costum dotat d’una gran peculiaritat i autenticitat i amb un gran seguiment per part de tots els vandellosencs i vandellosenques.
El centre d’estudis, des dels inicis està treballant en la promoció i la difusió d’aquesta tradició, amb l’activitat: Anem a buscar atxes! que organitza cada any per tots els nens i nenes del poble, i en un futur immediat iniaciarà un nou projecte de repoblació de l’espígol que ens permetrà conservar la producció d’aquesta espècie i la tradició de les atxes.

Per Maria Alcarraz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada